Poradnik dietetyczny dla krwiodawców

Kompleksowe kompendium wiedzy, która pomoże w dostarczeniu wszystkich niezbędnych składników odżywczych do organizmu dawcy oraz odpowiednim przygotowaniu się do donacji. Poradnik przeznaczony jest zarówno dla osób, które przygotowują się do donacji po raz pierwszy, jak i dla tych, którzy regularnie oddają krew. Ma na celu pomóc każdemu dawcy zadbać o właściwie funkcjonowanie organizmu, uchronić się przed ewentualnymi niedoborami pokarmowymi oraz sprawić, że oddawana krew będzie jak najwyższej jakości. Poradnik to nie tylko wiedza teoretyczna, ale przede wszystkim praktyczne wskazówki, które każdy w łatwy sposób może wdrożyć w życie.

Print Friendly, PDF & Email
1+
Autor:
Aleksandra Jackowska, Hufiec Tarnów, Chorągiew Krakowska
Autorzy:
  • Aleksandra Jackowska
Recenzenci
  • pwd. Piotr Głuszek
  • hm. Małgorzata Szwed - Wydział Inspiracji i Poradnictwa GK ZHP
Autorzy materiału
  • Aleksandra Jackowska
Materiał
Nazwa: Poradnik dietetyczny dla krwiodawców
Data utworzenia: 01/09/2021