Publikacja zawiera najciekawsze wyniki badania Hekla przeprowadzonego we współpracy z Harcerskim Instytutem Badawczym ZHP w terminie 07.02-09.03.2021 roku. Wzięły w nim udział 383 osoby, które podzieliły się swoimi doświadczeniami w zakresie żywienia na bazach i stanicach ZHP.
Badanie to przełożyło się na możliwość zaproponowania rekomendacji postępowania, dzięki którym obozowanie będzie prostsze – nawet gdy uczestnikiem jest osoba o specjalnych potrzebach żywieniowych.
Załącznikami do publikacji są mini-poradniki o żywieniu osób wege, bezglutenowych oraz diabetyków.
Zapraszamy serdecznie do lektury!
Z harcerskim pozdrowieniem
CZUWAJ!
hm. Jacek Grzebielucha
phm. Paulina Król
hm. Anna Pospieszna
Autor:
pwd. Natalia Dulko - Hufiec Poznań Nowe Miastohm. Jacek Grzebielucha - Hufiec Gdańsk Śródmieście
phm. Paulina Król - Hufiec Ziemi Gliwickiej
hm. Anna Pospieszna - Hufiec Poznań Nowe Miasto
Recenzenci
- hm. Alicja Janicka
- pwd. Emilia Maliszak
- hm. Krzysztof Stachów
- hm. Urszula Warchocka
- phm. Przemysław Gędźba
Materiał
Nazwa:
Data utworzenia:
Data utworzenia:
Pliki do pobrania: